tag:blogger.com,1999:blog-323284699031679682.post4716949815407564748..comments2024-03-12T20:38:30.829+01:00Comments on Robótki ręczne z mruczeniem kota: Potage Parmentier czyli...monotemahttp://www.blogger.com/profile/02149951080602666332noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-323284699031679682.post-92087098092418605182010-05-10T11:58:18.938+02:002010-05-10T11:58:18.938+02:00Taaa, jak z Ciebie kiepska kucharka, to ja w ogóle...Taaa, jak z Ciebie kiepska kucharka, to ja w ogóle powinnam do kuchni nie wchodzić! :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-323284699031679682.post-54451869743141192472010-05-09T23:34:21.221+02:002010-05-09T23:34:21.221+02:00Nigdy nie jadłam oryginalnej kartoflanki z porami,...Nigdy nie jadłam oryginalnej kartoflanki z porami, tylko taką robioną przeze mnie wg przepisu z gazety - właśnie ze śmietaną i gałką.<br />Tej z książki nawet nie mam zamiaru próbować. Ale może coś w tym jest - może to inny gatunek ziemniaków (w Polsce ponoć jemy pastewne), a może kiedyś ludzie nie byli przyzwyczajeni do wszelkiego rodzaju ulepszaczy, poprawiaczy smaku i proste rzeczy lepiej smakowały.<br />Pozdrawiam serdeczniemaknetahttps://www.blogger.com/profile/09060856744216219835noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-323284699031679682.post-11477162510311434382010-05-08T10:09:49.434+02:002010-05-08T10:09:49.434+02:00Te pory się rozgniotą, ale ja jednak miksuję :)
Ka...Te pory się rozgniotą, ale ja jednak miksuję :)<br />Kartoflanka to dla mnie wielki temat odkąd zjadłam jedną niemiecką - to była po prostu zupa zup. I teraz staram się wykombinować "jak oni to zrobili?". Na pewno była tam śmietana i gałka muszkatołowa, ale podejrzewam, że jednak kluczową rolę grał rodzaj ziemniaka (przećwiczyłam już wszystkie z mojego rynku i różnice w efekcie końcowym są zasadnicze). Mówiłam, że to mój temat? :)Bozena Wojtaszekhttps://www.blogger.com/profile/16013779852089434114noreply@blogger.com